Skvělý recept na tento týden:

Bramboráky s nivou

1kg brambor
12dkg hladké mouky
5 lžic mléka
2 vejce
15dkg tuku
20 dkg sýru niva
utřený česnek
sůl, pepř, majoránka

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme, přidáme sůl, vejce, pepř, česnek, majoránku, mouku a mléko podle potřeby, aby těsto nebylo tuhé. Do tuku rozehřátého na pánvi klademe lžící hromádky, které vidličkou rozestřeme na placky a osmažíme po obou stranách. Když použijeme na smažení sádlo, bramboráky budou krásně křupavé. Když je bramborák opečený z obou stran, sundáme ho na talíř, potřeme nastrouhanou nivou a přeložíme napůl. Poté kapsu vrátíme zpět na pánev, kde ji ještě trochu osmažíme, aby se sýr trochu roztekl. Výborně chutná k pivu!

Neváhejte a ochutnejte naše tradiční velikonoční menu, které podáváme od Zeleného čtvrtka 28.března až do Velikonočního pondělí 1. dubna 2024.
Těšíme se na vaši návštěvu!

Polední menu Restaurace U Pinkasů Polední menuAktuální polední nabídka hotových jídel.


Rezervace stolu Rezervace stolu...aneb co můžete udělat dnes, neodkládejte na zítřek!

Facebook page Restaurace U Pinkasu
Při provozu těchto www stránek nevyužíváme soubory cookies. V případě vašeho aktivního informovaného nesouhlasu, prosím,  klikněte zde