Skvělý recept na tento týden:

Steak se žampiony a liškami:

1,5 kg roštěnce
300 g sterilovaných žampionů
200 g šumavských lišek
5 g drceného barevného pepře
50 g plnotučné hořčice
1 dcl sojové omáčky,
1 dcl olivového oleje
1 dcl smetany
sůl
koření vegeta

Naporcované a naklepané plátky masa potřeme hořčicí, zalijeme marinádou připravenou z oleje, sojové omáčky a pepře. Takto upravené maso necháme v chladu odležet jeden den. Samotné šumavské lišky orestujeme v pánvičce na oleji, přidáme žampiony, vegetu, sůl a zalijeme smetanou. Plátky masa osolíme a opečeme na grilu či na pánvi. Při podávání hotové maso přelíváme předem připravenou houbovou omáčkou ze žampionů, šumavských lišek a smetany. Zdobíme čerstvou zeleninou a řapíkatým salátem. Podáváme s bramborovými plackami, případně různě upravenými bramborami.


Ke 180. výročí založení Restaurace U Pinkasů byla vyhlášena mimořádná výzva pro štamgasty. Pokud předložíte účtenky z naší restaurace za 180 vypitých piv, získáte VÝROČNÍ PŮLLITR! Pivo si tak můžete dopřát z unikátní, ručně vyráběné křišťálové sklenice ze sklárny Rückl.
Těšíme se na vaši návštěvu!

Dárkové poukazy Dárkové poukazy Polední menu Restaurace U Pinkasů Polední menuAktuální polední nabídka hotových jídel.




Facebook page Restaurace U Pinkasu
Při provozu těchto www stránek nevyužíváme soubory cookies. V případě vašeho aktivního informovaného nesouhlasu, prosím,  klikněte zde